Ga naar de inhoud

Programma
Regionaal ziekenhuislandschap

Projecten

In dit programma zetten de regionale ziekenhuizen en zorgverzekeraars zich gezamenlijk in voor de toegankelijkheid en betaalbaarheid van passende zorg. Hierbij wordt maximaal gebruik gemaakt van de complementariteit van de ziekenhuizen (algemeen, topklinisch en UMC). In elk zorgprogramma wordt uitgegaan van stepped care. De prioritering komt tot stand door analyse op toegangstijden, draagvlak bij de medisch specialisten en commitment over de doelmatigheid. Binnen dit programma ligt de focus nu op de volgende projecten:

Beweegzorg Noord

Binnen Beweegzorg Noord gaan fysiotherapeuten, huisartsen, orthopeden, ziekenhuizen en zorgverzekeraars samen aan de slag om de zorg voor patiƫnten met klachten aan het bewegingsstelsel (artrose) duurzaam te verbeteren.

https://www.umcg.nl/w/beweegzorg-noord-optimale-artrosezorg

Hartnet Noord Nederland

Het uitgangspunt is dat patiƫnten die hartzorg nodig hebben, zo dicht mogelijk bij huis worden behandeld. Dus bij de huisarts wanneer dat kan, in het dichtstbijzijnde ziekenhuis wanneer dat moet en in het UMCG als er een hartoperatie of andere complexe behandeling nodig is.

https://www.umcg.nl/-/hartnet-de-juiste-hartzorg-op-de-juiste-plek

Plastische chirurgie

Binnen dit project werken de ziekenhuizen in de regio samen met de zorgverzekeraars om de lange wachttijden voor plastische chirurgie met 50% te reduceren.

Gastro Enterologische chirurgie

Binnen dit project wordt nagegaan hoe deze zorg verdeeld kan worden over de ziekenhuizen in de regio. Hierbij gaat het ook om de herprofilering van de rectumchirurgie.

Contactpersonen

De bestuurlijke trekkers van dit programma zijn Wilja Strating van Menzis en Bas Wallis de Vries van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Wilja Strating
strating.w@menzis.nl

Bas Wallis de Vries
b.wallisdevries@ozg.nl

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.