Ga naar de inhoud

Actielijn 4.
De zorgprofessional van de toekomst

We hebben een grote uitdaging in het vasthouden van zorgprofessionals om de zorg in het hier en nu te bieden en in het aantrekken van zorgprofessionals die passen bij ons toekomstbeeld.

De regiovisie biedt zorgprofessionals de kans om deel uit te maken van een maatschappelijke beweging naar een houdbaar zorgsysteem. Daarmee groeit de aantrekkingskracht van Groningen. Er zullen nieuwe competenties op het gebied van netwerksamenwerking, preventie, werken met data en robotisering worden gevraagd. Dat vormt een uitgelezen kans voor samenwerking tussen zorgaanbieders, kennisinstellingen en opleidingen. Op het gebied van arbeidsmarktbeleid zijn reeds de nodige acties in gang gezet die we verder versterken, zoals gezamenlijke werving en selectie.

De bestuurlijke trekkers van actielijn 4 zijn Karin Kienhuis (Alfa college) en Herma Fridrichs (Stichting zorgcentrum De Blanckenborg).

Eén programma

  1. Beroepsvitaliteit

    In het project “Beroepsvitaliteit”  wordt de nadruk gelegd op het behoud van zorgprofessionals en de innovatieve aanpak voor de instroom van toekomstige zorgmedewerkers. Het onderstreept de urgentie van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen de zorgsector, mede door de afnemende welzijnsniveaus onder jongeren. Met initiatieven gericht op onderzoek en samenwerking tussen onderwijsinstellingen en zorgorganisaties, streeft Gezond Groningen naar een verbetering van beroepsvitaliteit in zorgopleidingen en praktijken.

    Meer informatie

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.