Ga naar de inhoud

Wandelgroepen Nationale Diabetes Challenge in provincie Groningen van start

Dit jaar starten er 25 wandelgroepen vanuit de Nationale Diabetes Challenge in Groningen en omgeving. Deze wandelgroepen zijn er voor mensen met diabetes en voor mensen die een verhoogd risico hebben om diabetes te krijgen. Deze wandeingen worden begeleid door een professional zoals een buurtsportcoach en/of wandeltrainer. Deelnemers wandelen wekelijks in een groep. Zij wandelen 20 weken lang en maken hierdoor letterlijk stappen in hun gezondheid. Menzis financiert dit jaar de NDC wandelgroepen om in de provincie Groningen mensen in beweging te brengen en te ondersteunen bij een gezondere leefstijl. De kick-off van de NDC in de provincie Groningen zal zijn in de week van 13 mei en we sluiten de challenge feestelijk af tijdens de 4Mijl van Groningen .

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve beweeginterventie waar mensen in 20 weken lang werken aan hun gezondheid door wekelijks te wandelen in een groep. Tijdens die 20 weken wandelen komen diverse onderwerpen ter sprake waardoor zij ook zich bewuster worden van hun leefstijl. Daarnaast worden er diverse kracht- en balansoefeningen gedaan die juist voor deze doelgroep van belang zijn.

De Nationale Diabetes Challenge is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deze foundation brengt mensen met diabetes of daar een grote kans op hebben in beweging. De foundation is opgericht door Bas van de Goor, oud olympisch kampioen volleyballen. Hij kreeg diabetes type 1 en zet zich in om mensen met diabetes te laten ervaren dat bewegen gezond en goed is voor je diabetes.

Meer informatie? Lees verder op: www.nationalediabeteschallenge.nl/groningen