Ga naar de inhoud

Vooraankondiging Summer School

Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli organiseert de Aletta Jacobs School of Public Health een Summer School in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. De Summer School is niet alleen voor studenten, maar ook juist voor mensen die in de praktijk werken. Voertaal: Engels.

summer school interactive education health equality desktop
summer school interactive education health equality mobiel

Save the date

Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli biedt Aletta Jacobs School of Public Health deze Summer School aan via de Rijksuniversiteit Groningen.

Exploring Health Equality: A Summer School Journey

Health Equality in All Policies verwijst naar de verkenning van public health op het gebied van verschillende perspectieven zoals psychologie, humanity, omgeving en recht.

Naast studenten zijn ook professionals van harte welkom op de Summer School. De voertaal tijdens de activiteiten is Engels.

Wat kan je verwachten?

De zomerschool biedt een spannende ontdekkingsreis door de wereld van de volksgezondheid, waarbij we verschillende invalshoeken verkennen en een breed scala aan mensen betrekken. Tijdens deze week zullen deelnemers inzicht krijgen in de complexe uitdagingen op het gebied van volksgezondheid en belangrijke theoretische kaders ontdekken om ze te begrijpen en aan te pakken. Elke ochtend staat een ander onderwerp centraal, waarbij we laten zien hoe beleid een rol speelt in volksgezondheid en gelijke gezondheidskansen. We combineren theorie met praktijkervaringen, zowel binnen als buiten. ’s Middags gaan we aan de slag met echte beleidsuitdagingen, aangedragen door de gemeente Groningen, en bedenken we samen oplossingen en ideeën.

Deelnemers zullen meedoen aan een verscheidenheid aan verrijkende activiteiten, waaronder lezingen, stadswandelingen, interactieve spellen, verhalensessies en praktische oefeningen en ervaringen. Door deze diverse modaliteiten zul je niet alleen je begrip van de volksgezondheid verdiepen, maar ook een holistisch perspectief op gezondheidsgelijkheid ontwikkelen.

Het programma

  • Dag 1: Introduction to Health Inequalities and the policy challenge
  • Dag 2: Public Health from a Psychological Perspective
  • Dag 3: The Humanities’ View of Health
  • Dag 4: Impact of Built and and Social Environment on Health
  • Dag 5: Role of Law in Reducing Health Inequalities

Meer informatie is te vinden op de website van Rijksuniversiteit Groningen. Klik hier voor de flyer. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de Summer School, de deadline is 15 mei.