Ga naar de inhoud

LEGrO: het Leernetwerk Veilige en Gezonde Leefomgeving Groningen

Leernetwerk Gezonde Leefomgeving Groningen vormt een samenwerking tussen gemeenten, kennisinstellingen en inwoners van de Provincie Groningen.

Het doel van het lerend regionaal netwerk is om doormiddel van het organiseren van leersessies, webinars en praktijkexperimenten kennis te vergroten en een gezondere leefomgeving te ontwikkelen voor alle Groningers.

Een van de speerpunten van LEGrO is de rookvrije omgeving en de sociale implicaties van rookverboden, omdat een rookvrije omgeving voor iedereen een gezondere omgeving is. Met dit thema beoogt het leernetwerk bij te dragen aan een toekomstige rookvrije generatie in Groningen. In praktijk blijkt het nog niet zo gemakkelijk om een openbaar gebied zoals een schoolplein, een speeltuin, een sportveld, de ruimte rond het dorpshuis ook echt rookvrij te houden. Op dit thema organiseert LEGrO binnenkort een leersessie op basis van een praktijkexperiment in twee of meer Groninger gemeenten (meer informatie volgt). Vraagstelling binnen dit thema tijdens de leersessie is: Hoe zorgen we voor een rookvrije omgeving en welke middelen hebben gemeenten om te zorgen dat jongeren minder in de verleiding komen om te gaan roken. Om het gesprek hierover met jongeren te voeren, gaat HANNN de Gezonde Huiskamer inzetten, een rijdende buurthuiskamer, om op een laagdrempelige manier met jongeren in gesprek te gaan over het thema.

De leersessie wordt gehouden op donderdag 25 april 2024.

Locatie: MFC De Binding in Oude Pekela.

Aanmelden kan via deze link: https://fd7.formdesk.com/hanzehogeschoolgroningen/Leersessie2504

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.